Sukkertrang

Sukkertrang ?

SukkertrængKender du det når du igen står der med fingrene i slikskabet og fylder i munden som om det var 10 dage siden du sidst har fået noget at spise?

Det kender jeg! For jeg står der selv somme tider.

Men hvorfor opstår sukkertrang? Sukker er jo ikke et egentligt behov.
Vi kan sagtens leve uden.

 

Stop din sukkertrang

Er du en af disse “sukkertyper”?

  • Du er dybt afhængig af sukker, og spiser sukker hver dag. Du har ofte sukkertræng efter du har indtaget et af dine hovedmåltider. Du er insulinresistent eller er godt på vej til at blive det.Freeze! Du skal have hjælp til at skære kraftigt ned i dit indtag af sukker og andre hurtige kulhydrater, som fx. hvidt brød, hvid pasta, hvide raffinerede ris osv. (jeg kan hjælpe dig se mere her).
  • Du spiser ikke sukker i hverdagen, og du er ikke afhængig.

SukkertrængMen somme tider får du det som om, at du bare SKAL have noget sukker og det skal helst være lige nu.

Resultatet er at du står med fingrene i slikskabet. (det er her jeg somme tider finder mig selv).

Prøv om du kan stoppe dig selv. Gå langsomt væk fra skabet. Eller løb, hvis du ligesom jeg kan få fat i noget sukker og indtage det hurtigere end du kan stoppe op.

Hvis du når at stoppe op så spørg dig selv: Hvad er det egentlig jeg har behov for lige nu? Det svar jeg ofte får, af mig selv, er at jeg er træt og har behov for at sove.

Hvis jeg ikke stopper op og lytter efter hvad min krop fortæller mig, ja så spiser jeg 10 dadelkugler, chokolade og hvad der ellers er af søde sager i huset.

Sukker er ikke et behov.
Søvn er et behov.

Det kan også være, at du har brug for vand?

eller at du ikke har fået nok af de sunde fedtstoffer i dag?

Eller at du har haft så travlt i dag, at du har glemt nogle pauser i løbet af dagen?

Så spørg dig selv og mærk efter, hvad det er du i virkeligheden har brug for lige nu.

 

Uhhh det er svært – jep!

Nu er udfordringen, at lytte efter hvad din krop fortæller dig. Altså gøre det kroppen beder dig om. Det du i virkeligheden har behov for.

Så. Når du bliver opmærksom på, hvad du i virkeligheden har behov for, så har du muligheden for at opfylde det underliggende behov: søvn, tørst, sult, kærlighed osv. inden du dulmer med fx. sukker.

Sukkertræng“Jamen må jeg så aldrig spise noget sukker mere?”

Jov – det kan/må du altid!

Du kan gøre lige hvad du kan mærke at du har lyst til!

Jeg siger bare, at hvis du vil finde årsagen til din sukkertrang, så kan du på denne måde gå på opdagelse inde i dig selv, ved at stoppe op og mærke efter.

SukkertrængNår du opdager årsagen til din sukkertrang (som min ofte kommer når jeg er træt om aftenen). Og når du ved du ikke spiser sukker for at dulme vigtige behov.

Så kan du sagtens spise sukker. Så vil du opleve at det er ok med en smule og at du kan stoppe. Fx. et lille stykke af kagen eller 1 kugle is, istedet for 5 :o)

Hvis du har oplevelser med sukkertrang gode som dårlige, så del endelig her i kommentar feltet.

<3 Mathilda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *