Pebernødder uden sukker og uden gluten100g mandler
100g cashewnødder
50g kokos fiber mel (urtekram har den)
15 dadler (tag stenene ud)
50g øko rigtig smør
1 øko æg
3 tsk kanel
1 tsk vanillepulver
2 tsk hvid peber
1 tsk ingefær stødt
1 tsk kardemomme
1/2 tsk stødt nelliker
 

Pebernødder uden sukker – Sådan gør du!

Cashewnørdder og mandler males til mel (jeg bruger hakkeren til min stavblender). Dadler kommes i hakkeren og blandes efterfølgende med melen.
Smørret smeltes og blandes i med æg og de øvrige ingredienser (hvis du ikke har en foodprocessor så kan du bruge håndmixer med dejkroge)
Dejen stilles på køl i ca. 1/2 time hvorefter den rulles i små pølser og skæres i 1 cm. Små pebernødder på pladen og i ovnen i 25 min. På 150 grader
Pebernødder uden sukker bliver ikke ligeså sprøde i skorpen, som dem der er fyldt med raffineret sukker. Men de er mindst ligeså lækre og så er de fyldt med næringsstoffer.
Hvis du ikke kan tåle æg, så prøv at tilsætte lidt flere dadler og undlad æg. Ellers kan du her se en opskrift på pebernødder uden æg men med hvedemel og sukker.

Se også opskriften på de lækre kokostoppe her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *