Rødbeden indeholder rigtig mange mikronæringsstoffer, som gør noget helt fantastisk ved vores krop! Rødbeden indeholder blandt andet:
- Folat, som er vigtigt for din krops celler og produktionen af blod (Bl.a. god for sportsmænd). 100g af en god rødbede kan dække knapt 30% af ADT (anbefalet dagligt tilskud).
- Kalium, der er essentielt for muskler og nerver.
- Antioxidanter, som er gode blandt andet for vores hud. Ved hyppigt indtag og sammen med en ellers sund livsstil, mindsker antioxidanter dannelsen af rynker! Inden i dig hjælper antioxidanterne med at bekæmpe de frie radikaler (dem der gør os gamle, syge og triste), som vi får via ødelagte og dårlige fedtstoffer (transfedtsyre).
- Fibre der gavner både fordøjelsen, men også taljemålet :o)
- Hjælper leveren med at afgifte, så stofskifte restprodukterne ikke ophober sig i bindevævet og fedtvævet.
Min søde Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære – lærer Torunn, kom lige med disse gode tilføjelser:
- Rødbede kan sænke mængden af homocystein i blodet, der især er højt ved åreforkalkning.
- Den indeholder især B-vitaminer (B-3, B-5 og B-6 samt mineraler som Fe, Mn, Cu og Mg)
- Rødbeder skulle også stimulere dannelsen af mere mavesyre.
Det var blot nogle af de gode egenskaber som rødbeden har og det dejlige ved rødbeden er også, at vi kan få den billigt hele året rundt! Der findes et hav af lækre opskrifter, som indeholder rødbede – Juice, salater, ovnbagte osv.. Se f.eks. rødbedebøffer her!
<3 Mathilda