Hjemmelavet is

GUIDE: Når børnene bliver syge – Styrk dit barns immunforsvar

Filippa (8 år) vågnede med feber i går og hun måtte med mig ud på optagelser . Hun sov nærmest hele dagen, de forskellige steder vi filmede. Herudover måtte hun med feber, cykle til stationen.. fordi vi skulle med toget til Holbæk. Jeg var absolut i nederste del af “god-mor-barometeret”!

Kender du det når den ene er syg og den anden også vil blive hjemme?

Karla Viola (4 år) er i perioder MEGET bestemt! og da vi stod klar på cyklerne og skulle afsted ud af døren til børnehaven, ville hun bare ikke med. Hun ville også med på arbejde!

Hun “strejkede” stod fast besluttet med nedadgående mundvige og stod med fødderne så fast til jorden, som en magnet der ikke giver slip.

Efter nogle minutter og masser af forhandlinger om bananpandekager og livretter til aften, kom hun endelig med.

Filippas feber mindede mig lige om at vinteren er på vej og at vi skal i gang med at styrke immunforsvaret.

Før i tiden var pigerne syge næsten hver 14. dag. De var begge ørerbørn, havde et svagt immunforsvar som gjorde at de var modtagelige for alverdens virus og bakterier.

Da jeg begyndte min uddannelse til Naturopath i Biologisk Medicin for 2 år siden, kom der andre boller på suppen og jeg begyndte at give dem immunstimulerende urter, vitaminer og mineraler om vinteren.

Nu er de kun syge 1-2 gange om året, hvilket er en kæmpe befrielse..

Her kan du se hvad der kan styrke dit barns immunforsvar gennem vinteren:

 

GUIDE til at styrke dit barns immunforsvar

Multivitamin:

Vi køber bamsebomstærk.. det er ikke den bedste multivitamin til børn men heller ikke den dårligste, men det er den mine piger bedst kan lide.

Urter der styrker immunforsvaret:

Urtemix fra Bidro – kan købes i matas og i helsekostbutikkerne. Den indeholder forskellige urter som regulerer immunforsvaret og gør, at de bedre kan stå i mod virus, bakterier osv.
En god “bivirkning” ved urtemix er at urterne er bitre, hvilket stimulerer mavesyreproduktionen så vi bedre nedbryder maden og optager de næringstoffer vi putter i munden.

Urtemix smager lidt af lakrids og ellers smager det ikke så lækkert, men efter nogle dage bliver børnene vandt til smagen.. Hvis du slet ikke kan få dine børn til at drikke det, så bland med lidt vand eller juice.
Vi holder på næsen og siger 1-2-3-NU! og tager efterfølgende en bid mad.

Søvn, vand mm.

Det er om natten kroppen regenererer og arbejder på at skabe balance. Derfor er det rigtig vigtigt, at børnene får masser af søvn. Ved konstant underskud af søvn er børn og i det hele taget vi mennesker mere modtagelige overfor virus og bakterier. Derfor er det sjældent at mine piger for lov til at være længe oppe.. Ikke kun pga. de udefrakommende patogene indtrængere, som de bliver mere modtagelige overfor når de ikke har sovet ordentligt i en periode.. men også fordi jeg ved de bliver sure og trætte dagen efter.

Masser af vand er også vigtigt, gerne op til 2 liter dagligt.

Herudover er frisk luft, ro, et godt grin og motion også godt for kroppens naturlige forsvar.

 

Når børnene ER syge:

Når børnene er sløje er der mange andre ting du kan gøre. Vigtigst er søvn, vand, ro, omsorg og så f.eks. give et tilskud af C-vitamin og forskellige urter alt efter hvad barnet fejler.

Alle børn / mennesker er forkskellige og oplever ikke sygdom og smerter på samme måde. Herudover reagerer vi forskelligt på kost og kosttilskud. Det der virker for den ene virker derfor ikke altid på den anden.

Gå altid til lægen, hvis du er utryg eller under omstændigheder som du kan læse mere om på lægevagten HER!

 

Hjemmelavet isI dag er Filippa ved at være på toppen og Karla Viola har fået lov til at blive hjemme og hygge med os..
Masser af næringsstoffer: Bananpandekager, dadelkugler, lækker hjemmelavet is som også virker afkølende på feberen. Lidt usund sygeslik, Afslapning, tegnefilm, bøger og rigtig råhygge har også været en del af dagens program. Syge eller ikke syge jeg elsker hjemmehygge dage….

<3 Mathilda

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.