I dag har Filippa fødselsdag. Hun bliver 9 år.
Kender I det når det føles som i går, børnene kom til verdenen? Sådan føler jeg hver gang en af dem har fødselsdag. Og så ser vi billeder fra tidligere fødselsdage og så er det ret tydeligt at se, hvor hurtigt de udvikler sig <3
Nå men Filippa og jeg hygger i køkkenet og producerer de lækreste sager til familen, som kommer i eftermiddag.
Vi laver blandt andet disse lækre hjerte fladbrød, som er et godt alternativ til fødselsdagsbollerne (som vi dog også serverer).
Hjerte fladbrød
100g mandler
25g sesamfrø
50g hørfrø
7 spsk. Husk (loppefrøskaller)
2,5 dl vand
1 dl. Økologisk koldpresset olivenolie
Lidt havsalt
Fremgangsmåde
Mandler, hørfrø og sesamfrø hakkes/males til mel
Put blandingen i en skål
Tilsæt salt og husk og rør “tør”blandingen godt.
Tilsæt vand og olie og rør det godt sammen.
Lad det stå i 5 min. Og rør igen.
Læg bagepapir på en bageplade og læg massen på pladen.
Tag nu et nyt stykke bagepapir og tryk massen helt flad.
Pres hjerter ud med en hjerteform.
Tag resterne fra og læg i skålen igen til næste plade.
Det lyder indviklet men tager os faktisk kun 5 minutters tid.
Bages i midten af ovnen i ca. 30 min. På 150grader.
Gik dem evt. Lidt ekstra hvis du vil have mere sprødhed.
?? Mathilda