Unity Walk Parkinson Foreningen

Unity Walk

Hvad siger man, når Parkinson Foreningen spørger, om man vil løbe DHL-stafet for deres Dream Team anført af Wilson Kipketer? “Ja tak,” selvfølgelig. Men hvad nu, hvis man kun kan løbe 1 km. på grund af slidgigt i det ene knæ? Så kobler man Parker instituttet, som forsker i fysioterapeutisk træning og slidgigt, på, og så har man et projekt. På 12 uger vil de dygtige fysioterapeuter, læger og forskere på Parker Instituttet, som hører under Frederiksberg Hospital, gøre mig i stand til at løbe fem km., på trods af at smerter i dag sætter grænsen ved 1 km. Følg projektet her på siden, hvor jeg vil opdatere løbende på, hvordan det går med trænigen frem mod det endelige mål d. 28/8 2013

Jeg har altid været glad for at dyrke sport og især for at løbe. Men for fem år siden blev der sat en stopper for mit løb. Det begyndte med knæsmerter, som fysioterapeuten troede skyldtes et løberknæ. Men efter flere måneder med behandling, øvelser og undersøgelser afslørede en kikkertoperation, at smerterne skyldtes slidgigt. Det var et rigtigt hårdt slag at få den diagnose, som jeg fik at vide, der ikke var noget at gøre ved. De seneste fem år har jeg haft et lille håb om igen at komme til at løbe, men det er først nu, hvor Parker Instituttet har taget mig med i deres projekt, at jeg for alvor tror på, at jeg igen kommer til at løbe fem km.

Forhåbentlig kan jeg også inspirere andre til at komme i gang. Både sunde og raske mennesker og kronisk syge. Ja, i virkeligheden bare alle! Men især Parkins- og slidgigtramte kan med fordel læse mere på henholdsvis parkinson.dk og parkerinst.dk om de to lidelser. Og det er netop Parkinson Foreningen og Parker Instituttet (Som i øvrigt ikke har noget med hinanden at gøre) som jeg løber for – og så selvfølgelig min far. Min far døde for to et halvt år siden, efter et hårdt sygdomsforløb, der blev alt for hårdt, fordi sundhedspersonalet på hospitalet kendte for lidt til parkinson, som min far led af. Derfor gør jeg alt, hvad jeg kan, for at sætte fokus på sygdommen og foreningen, så andre fremover kan undgå at gennemgå noget lignende.

Camilla Nørgaard